Deel dit artikel
-

Gartner: verkoop elektronica daalt door corona

Ondanks aanschaf van allerlei apparatuur voor het thuiswerken, verwacht Gartner dat het aantal aangeschafte apparaten dit jaar met 13,6 procent zal dalen naar 1,9 miljard stuks.

In 2019 ging het om 2,1 miljard apparaten, waaronder 1,7 miljard smartphones en 400.000 computers.

Dit jaar worden er alleen al 14,6 procent minder smartphones verkocht. Het aantal verscheepte 5G toestellen blijft ook steken, al gaat het nog altijd om 11 procent van alle verscheepte smartphones.

Gartner verwacht wel dat de markt in 2021 en 2022 weer gaat aantrekken nu meer mensen permanent van huis gaan werken.

Foto Pexels

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Waarom zou de PC markt uberhaupt nog ooit aantrekken? Windows 10 blijft Windows 10, webbased blijft webbased. En wordt het voor de client te zwaar, dan schaalt het datacentrum wel bij, wat nu met streaming gaming gebeurt kan prima met videobewerking en 3D ontwerp, hebben de Autodesken en Adobes maar al te graag, hoe minder je lokaal kunt draaien hoe beter voor het verdienmodel.
Enige die nog een beetje nep vernieuwing biedt is Apple: die houden hun hardwareverkopen beetje op peil met de Nintendo strategie. Paar heel goede apps zoals Final Cut Pro, en de nieuwe versies i.t.t. 3e ontwikkelaars alleen voor nieuwste en een-na-nieuste MacOS compileren, een OS dat ieder jaar standaard een update krijgt, zodat ze ook ieder jaar wat hardware die nog prima werkt kunnen afschrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond