Deel dit artikel
-

Gaslicht.com biedt straks inzicht in energieverbruik

Gaslicht.com wil in de nabije toekomst bezoekers inzicht geven in hun energiegebruik. Op grond daarvan zou zelfs een advies voor overstap naar een andere aanbieder kunnen worden gegeven. Dat zegt Anniek van der Wolk van Benergy, een van de werkmaatschappijen van Ben Woldring, tegen Emerce.

Gaslicht.com zou daarmee de eerste onafhankelijke energievergelijker zijn die inzicht gaat geven in het energieverbruik.

Energiemaatschappijen leveren nu zelf apps waarmee klanten inzicht kunnen krijgen in het verbruik van hun energie. Daarnaast zijn er slimme thermostaten die hetzelfde beogen. Toon van Eneco is een van de bekendste voorbeelden.

Energieleverancier Oxxio nam vorig jaar als eerste energieleverancier het initiatief voor een ‘open app’, waarmee Nederlanders die niet aangesloten zijn bij de energieleverancier toch inzicht en controle krijgen over hun energieverbruik- en kosten.

Deze app laat op basis van de woonsituatie een energiescore zien. Ook kan een bespaardoel aan de app worden gekoppeld en ontvangen gebruikers desgewenst persoonlijke bespaartips via alerts.

Gaslicht.com overweegt nu hetzelfde te doen, maar dan onafhankelijk van energieleveranciers. De dienst wordt aangeboden in de persoonlijke Mijn Gaslicht.com omgeving. Daar kunnen consumenten op een veilige manier de uitlezing van hun slimme meter bekijken.

Volgens Van der Wolk behoort een mobiele app tot de mogelijkheden. “We zien het nu vooral als aanvulling op de mogelijkheden die onze nu al site biedt. Daar kun je nu al je energiehistorie bekijken, en krijg je een mededeling als je kunt overstappen.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Mark de Bruin

“Overwegen” en “tot de mogelijkheden behoren” is tegenwoordig ook al nieuws? Dit geldt toch voor heel veel vergelijkers? Het is bijna lachwekkend dat het nieuws is dat Gaslicht een app overweegt.

Jan Libbenga

De nieuwswaarde zit hem niet in de komst van een app, maar in het feit dat GasLicht het actuele energieverbruik van klanten gaat gebruiken voor (over)stapadvies.

onlineenergievergelijker

Dat doet elke vergelijker “actuele energieverbruik” gebruiken voor (over)stapadvies of je onafhankelijk of niet bent. Hoe geef je anders klanten advies voor een betere contract ? Logica ! Niks nieuws…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond