Deel dit artikel
-

Gates: Windows 95 was mijn hoogtepunt

De introductie van het oude besturingssysteem Windows 95 was voor Bill Gates het hoogtepunt van zijn loopbaan bij Microsoft. Bestuursvoorzitter Bill Gates neemt binnenkort meer afstand van zijn bedrijf en dus was er reden voor een terugblik.

Bill Gates ziet het oude besturingssysteem Windows 95 als hoogtepunt van zijn loopbaan. Dat bekende de bestuursvoorzitter van ’s werelds grootste softwareleverancier aan een verslaggever van CBS News. "Windows 95 was een leuke mijlpaal", zei hij. Over de opvolgers van het besturingssysteem, zoals XP of Vista, zweeg Gates.

Windows 95 was Microsofts eerste grafisch georiënteerde besturingssysteem dat het oude platform MS-DOS integreerde met de al bestaande Windowsversies. MS-DOS werkte nog met tekstuele opdrachtregels en vereiste meer inzicht en kennis van de gebruiker.

Vista

Dat de topman het nieuwste besturingssysteem Vista niet als hoogtepunt noemde, zal weinig mensen verwonderen. "Het is geen mislukking en ook geen fout", zei hij later op de dag. "Terugkijkend zijn er wel dingen die we anders zouden doen." De verkoopcijfers van Vista blijven achter bij de verwachtingen die zijn bedrijf in eerste instantie had.

Gates deed zijn uitspraak eind mei tijdens een bijeenkomst in Californië. Zijn optreden op de bijeenkomst wordt door sommigen gezien als eerste afscheidsmoment. De 57-jarige Amerikaan doet binnenkort nog meer afstand van ‘zijn’ Microsoft als hij met pensioen gaat. Gates blijft voorlopig nog bestuursvoorzitter en levende icoon van de softwarereus, maar zijn vroegere functies van ceo en chief software architect zijn al geruime tijd overgedragen aan respectievelijk Steve Ballmer en Ray Ozzie. Zij zullen binnenkort de zaak zonder Gates moeten draaien, hoewel hij eerder deze maand al bekende dat ook na zijn pensionering eenvijfde van zijn tijd aan Microsoft te willen besteden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Joost

Gates is geen 57 maar 52 jaar

Henny

Meest trots op Windows 95?Ik zeg http://www.ihatemyitdepartment.com daar zie je de mensen die er mee hebben gewerkt :-) Henny

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond