Deel dit artikel
-

GE stopt iBeacon in LED-verlichting

General Electric gaat iBeacons in LED-verlichting stoppen zodat retailers geen aparte bakens meer in hun winkels hoeven te installeren. Hiermee wordt volgens GE flink wat geld bespaard. De grote winkelketen Walmart gaat ze als eerste gebruiken.

GE gebruikt zijn bestaande LED-verlichting GE Lumination voor de nieuwe oplossing in combinatie met Visible Light Communication (VLC) en Bluetooth Low Energy (BLE). BLE wordt door Android en iOS ondersteund. GE doet dit niet alleen, maar werkt samen met het Amerikaanse bedrijf ByteLight.

iBeacons zijn kleine bakentjes die met de smartphone communiceren. In feite gaat het om een wat slimmere versie van Bluetooth. De telefoon weet waar iemand zich beweegt en de klant krijgt (desgewenst) een actie voorgeschoteld, bijvoorbeeld een aanbieding voor een korting.

GE hoopt met zijn oplossingen twee vliegen in een klap te slaan. Veel winkels willen LED-verlichting om energiekosten te besparen en ze hoeven zo geen losse bakens in te kopen.

GE demonstreert de nieuwe oplossing komende week op LIGHTFAIR-beurs in Las Vegas.

iBeacon krijgt deze week ook extra aandacht op de ontwikkelaarsconferentie van Apple, die de technologie als eerste introduceerde. In het Moscone Center, waar het congres wordt gehouden, staan diverse zenders opgesteld. Mogelijk krijgt iBeacon een nog promintere rol in iOS 8, de volgende generatie software voor iPhones en iPads.

Deel dit bericht

3 Reacties

Robbert van Vlijmen

Een verwijzing naar vrijwel hetzelfde product dat ons eigen Philips in februari al presenteerde zou bij dit artikel wel op zijn plaats zijn vind ik.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

‘Vrijwel hetzelfde’ klopt niet. De Philips technologie is niet gebaseerd op iBeacon, en sluit dus niet aan bij een marktstandaard.

jules

vrijwel hetzelfde is ook wat het eerste in mij op kwam. met name als je kijkt naar functionaliteit. Als iemand Z-wave kiest is het toch ook niet een nieuw product op een nieuwe markt ofzo?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond