Deel dit artikel
-

Gebruik DigiD in de lift

Het gebruik van DigiD en de DigiD app is in 2021 flink gegroeid. Er is in totaal 545 miljoen keer ingelogd met DigiD (402 miljoen in 2020), in 50 procent van de gevallen werd dit gedaan met de DigiD app.

De sterke stijging van het aantal inlogs is grotendeels toe te schrijven aan het gebruik van de CoronaCheck-app en coronatest.nl. Inmiddels gebruiken bijna 11 miljoen mensen de DigiD app om in te loggen op een totaal van 16,5 miljoen DigiD-accounts.

De komende jaren neemt het belang van de app toe omdat steeds meer organisaties 2-factor inloggen zullen vereisen. Daarnaast zal in de zorg vaker de ID-check, die alleen via de DigiD app kan worden toegevoegd, vereist worden bij inloggen.

Logius onderzoekt momenteel hoe gebruikers zonder smartphone meegenomen kunnen worden in deze ontwikkeling. Bijvoorbeeld door in te loggen met alleen je desktop op hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als de ID-check. Hetzelfde geldt voor mensen die niet beschikken over Nederlandse identiteitsdocumenten die nodig zijn om de ID-check toe te voegen. Onderzocht wordt of buitenlandse identiteitsdocumenten, die net als Nederlandse identiteitsbewijzen voldoen aan de standaard voor internationaal geaccepteerde reisdocumenten, gebruikt kunnen worden voor een ID-check.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond