Deel dit artikel
-

Gebruik WhatsApp schiet 40% omhoog

Het gebruik van WhatsApp is in de afgelopen weken met veertig procent toengenomen, aldus marktonderzoeker Kantar. Mensen zoeken vaker onderling contact en met de groepen waarin ze actief zijn.

De onderzoeker ondervroeg 25.000 respondenten in dertig landen in de periode van 14 tot 24 maart. Ongeacht het continent waar de ondervraagden wonen, worden toenames gemeld van tussen de veertig en zestig procent.

WhatsApp, dat twee miljard gebruikers heeft, wordt in gebieden met nieuwe coronabesmettingen 27 procent meer gebruikt, tijdens de middenfase 41 procent meer en in de late fase van de pandemie 51 procent meer. Spanje is volgens Kantar een uitschieter. Qua besmettingen wordt het in Europa hard getroffen en die situatie leidde tot 76 procent meer gebruik van de app om veilig op afstand te communiceren.

Facebook zelf rapporteerd onlangs dat het gebruik van Instagram en Facebook Live views vorige week in ‘zendtijd’ verdubbelde.

Een opmerkelijk gegeven uit het Kantar-onderzoek: slechts acht procent van de gebruikers verlangt van merken dat ze stoppen met adverteren op social media.

Foto: Hernán Piñera (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Verbazingwekkend. Afspreken doe je amper nog, en van de memes en tips wordt je horendol. Ik gebruik het minder dan ooit. Heb nu de typmachine afgestoft en postzegels gekocht. Lekker onthaasten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond