Deel dit artikel
-

Gebruikers spenderen 4,8 miljard euro op OnlyFans

De digitale abonnementendienst OnlyFans, populair in de eroticabranche, afgelopen twaalf maanden voor 4,8 miljard euro aan abonnementsgelden voor zijn klanten. De eigenaar strijkt 500 miljoen winst op.

Dat melden Engelse media op grond van officiële, ingediende documenten. OnlyFans is enorm winstgevend. Het bedrijf met een omzet van bijna vijf miljard euro heeft 61 man in dienst om het platform te laten draaien.

OnlyFans is een soort marktplaats voor content, vooral bekend vanwege de vele erotische auteurs maar er zijn ook muziek- en fitnessinstructeurs die achter de betaalmuur werken. Van elke euro abonnementsgeld die het platform verwerkt gaat twintig procent commissie naar het bedrijf.

Eigenaar Leonid Radvinsky ving gemiddeld 45 miljoen euro aan dividend per maand.

OnlyFans heeft 220 miljoen gebruikers en meer dan twee miljoen aangesloten contentmakers.

OnlyFans (profiel) wordt met name gebruikt voor erotische optredens. Die zijn enkel te zien als de belangstellende kijker een abonnement afsluit. Die kosten tussen de vijf en vijftig euro per maand. Daarvoor maken de artiesten overigens ook korte filmpjes, persoonlijke berichtjes en andersoortige contentproducties.

Naast OnlyFans is Patreon een bekende verschijning onder de betaalmuren, maar ook de Nederlandse variant daarop Petje.af. Schrijvers vinden dat soort platformen bijvoorbeeld op Substack en Revue, podcastmakers kunnen ook terecht bij Spotify en Vrienden van de Show.

Foto: Gael Varoquaux (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond