Deel dit artikel
-

‘Geduld beleggers ICO Headstart raakt op’

Oud-bankier Dirk Scheringa zou deze zomer zijn opgestapt bij startup ICO Headstart omdat hij ‘geen antwoord kreeg op de vraag waar het geïnvesteerde geld bleef dat we hebben opgehaald’. De Nederlandse cryptostartup heeft eind vorig jaar 11,7 miljoen euro opgehaald via een Initial Coin Offering (ICO), een muntuitgifte, maar over de investeringen doet de startup in het jongste nummer van zakenblad Quote vooralsnog geen nadere mededelingen.

Het bedrijfje presenteerde zich aanvankelijk als een wereldwijd opererend cryptokennis-platform dat adviseerde over de aankoop van monetaire crypto-producten met Scheringa als boegbeeld. De bitcoincrash zal zeker een rol hebben gespeeld bij het feit dat het streven van 20 miljoen euro niet werd gehaald, maar ook de reputatie van de betrokken ondernemers heeft niet echt geholpen. Enkele daarvan hadden een achtergrond in multi level marketing, een soort piramidespel.

Een van de beloofde investeringen was een groot vastgoedproject aan met drie Hard Rock Cafe’s in Brazilië ter waarde van 1 miljoen euro. Bijna acht maanden later wordt er nog steeds geschermd met deze ‘brancheoverstijgende deal’.

In Telegram, de belangrijkste berichtendienst van ICO Headstart, neemt het ongeduld van beleggers echter allengs toe. Quote stuitte op ‘cynisme, ongeloof en verbittering’. ICO Headstart, dat andere cryptomunten zou moeten beoordelen op betrouwbaarheid, wordt zelf niet meer geloofd.

Het geld zit in wallets, digitale portemonnees waar niemand bij kan behalve het management, aldus het bedrijf. En wat heeft een cryptostartup eigenlijk te maken met financiering van hotelstenen in Brazilië? ‘Crypto wordt steeds meer een asset-backverhaal. Met crypto kun je sneller geld ophalen; het is als zilver, goud of diamanten. Met deze deal kunnen we Hard Rock helpen, tenminste, als de gemeenschap van ICO dat ook wil.’

Deel dit bericht

13 Reacties

piet

Wat een verassing zeg.

Het geld van een ICO is verdwenen. Maar beste investeerders, wat jullie dan verwacht?

Begrijpen deze speculeerders dan niet dat tokens 0 intrinsieke waarde hebben?

Ze zijn cynisch in de telegram app. Ja dat hadden ze beter kunnen zijn voordat ze hun zeerverdiende centen erin hadden gestopt.

Joost

Schrijf dan geen artikel. Enkel iets schrijven gebaseerd op een waardeloos artikel van Quote? Emerce ga je schamen en verdiep je eerst in iets voordat je onzin van anderen gaat napapegaaien!.

Giovanni

Just like Quote never heard of fact checking. I think this is the chance to take a rebound and write an article with knowledge and reality.

piet

Zegt wie? Lieden van Headstart zeker. Al die klagende beleggers is natuurlijk ook allemaal onzin.

Johan

Emerce is één en al valse berichtgeving! Eerst in een vorige bericht verwijzen naar een website die offline is gehaald en nu weer een onzin bericht. Als jullie simpelweg even naar de website van ico headstart hadden gekeken hadden jullie gezien dat het HardRock project al gelanceerd is. Schaamteloos en 0.0 fact checking. De schrijver van het stuk heeft kennelijk issues en wil deze mensen koste wat het kost zwartmaken.

Red

Zoals de 3 fanboys hierboven bewijzen zijn er altijd nog genoeg sukkels die zich koste wat kost willen laten oplichten en niet gehinderd worden door enig gezond verstand.

Ricky

Fanboys? Gewoon de heren van Headstart zelf die niet onder hun eigen naam durven te reageren.

Ik raad iedereen aan dat Quote artikel via Blendle te lezen. Gaat ook over mensen die eerder met ze hebben samengewerkt.

Verder staat er natuurlijk niks op hun webpagina over Hard Rock afgezien van een nietszeggende YouTube promo.

Piet

Het is overduidelijk dat de heren van Headstart oplichters zijn.

Daarnaast heb ik 1 tip voor alle crypto speculanten. Jullie kunnen jullie portfolio mooi diversifiëren met een paar stevige werkhandschoenen. Want die gaan jullie hard nodig hebben.

En hopelijk kunnen de geldwolven achter headstart voor oplichting vervolgt worden.

Satoshi Nakamoto

Eerst wordt er een platform voor het keuren en vergelijken van ICOs beloofd, zogenaamd veilig en transparant. (En dat terwijl het voltallige bestuur blijkbaar een nogal dubieus verleden heeft, o de ironie..)
Daarbij wordt de MOAT, een eigen token, beloofd.
Zowel de MOAT als het hele platform zijn in geen velden of wegen te bekennen..

Als mensen daar over klagen dan wordt dat hele project min of meer onder het tapijt geveegd. Om dat te sussen worden er iets nieuws uit de hoge hoed getoverd: er worden hotels van Hard Rock Café beloofd, nota bene in Brazilië (want dichter bij huis was te doorzichtig??). Wat heeft dat nou met een platform voor ICO te maken??

Hard Rock Café zelf weet uiteraard niets van dit hele project..

En dan zijn er nog steeds mensen die hier in geloven? Toont maar weer aan. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven..

john

Ik vind het terecht dat mensen opgelicht worden, die in bitcoin investeren.

De meerderheid doet geen gedegen onderzoek en heeft 1 doel: Snel geld verdienen. Nu ik mag aannemen dat een ieder die hier aan deelneemt volwassen is, is het enkel hun eigen schuld.

Hadden ze maar een keer moeten opletten tijdens economie of laat ze maar eens een keer een boek lezen ipv non stop netflix kijken, online gamen, pokeren en andere waardeloze hobbies.

Maar nee hoor, bij de volgende bubbel trappen ze er gewoon weer in. Die heeft zich al aangediend. Investeren in weed aandelen. Stap allemaal maar weer in zonder een fundamentele analyse te doen.

Schreeuw alvast maar weer rond over het nieuwe goud. Maar niet janken als over 1,5 jaar ook die bubbel weer in elkaar klapt.

Voor mij is dit genieten. Onlangs hoorde ik twee nietsnutten in de metro vertellen dat MIOTA (ook een over andere cryptokul) quantum proof is.

Van mij mag dit nog even doorgaan.

peter

@john: weet je dat jij een zure calvinist bent?

“Calvinisten geloven werkelijk dat het ons nederige zondaars niet gegund is om plezier te hebben of een leven te leiden wat overeenkomt met onze innerlijke behoeftes. Nee, wij moeten werken in het zweet ons aanschijns. Veertig uur op zijn minst, en eigenlijk wel zestig.”

Ik wens je veel levensgeluk

john

Hoi Peter,

Haha nou verre van. Ik werk gemiddeld nog geen 24 uur per week. En ik heb zeker niets te klagen.

Maar ik begrijp dat jij een zure crypto speculant bent die zijn plezier en hoop haalt uit de laatste opgaande stuiptrekkingen van de digitale conjos.

Heel veel succes ook!

Z.Eur

Het lijkt er meer op dat ze met andermans poen een apartementje in een of ander Braziliaans Hard Rock vakantieoord zijn gaan kopen.
Met een paar miljoen en een halfbakken uitleveringsverdrag kan je toch een aardig tijdje een leuke feestje bouwen daar in Brazilie.
Ik moet ook maar eens zo’n kekke website optuigen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond