Deel dit artikel
-

Gedupeerden eisen lichaam van oprichter cryptobeurs QuadrigaCX

Gedupeerden van de cryptobeurs QuadrigaCX willen dat de Canadese autoriteiten het lichaam van oprichter Gerald Cotten opgraven. Die kwam vorig jaar onder verdachte omstandigheden te overlijden.

Tijdens zijn huwelijksreis in India stierf Cotten plotseling als gevolg van complicaties van de ziekte van Crohn. Zijn lichaam werd gerepatrieerd naar Canada en Cotten werd begraven in Halifax.

Zijn dood had echter grote gevolgen. De Canadees had als enige de beschikking over de wachtwoorden voor digitale portefeuilles ter waarde van 180 miljoen Canadese dollar (130 miljoen euro). Na zijn dood waren die rekeningen dan ook onbereikbaar.

Ernst & Young concludeerde naderhand dat zo’n 130 miljoen dollar van 115.500 klanten in rook was opgegaan. Wel zouden grote sommen geld naar Cotten en andere betrokken partijen zijn overgeschreven. Op deze wijze werden ook privéjets en luxewagens betaald.

Ernst & Young heeft uiteindelijk nog zo’n 33 miljoen Canadese dollar kunnen achterhalen.

Het vermoeden is dan ook dat Cotten zijn eigen dood heeft geënsceneerd. Vrijdag is daarom een verzoek voor autopsie ingediend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond