Deel dit artikel
-

‘Geef ruim baan aan de scale-up van jonge ondernemers’

Meer dan de helft van jonge ondernemers tussen 25 en 35 lukt het niet om de start-up te laten doorgroeien naar een volwaardig mkb-bedrijf. Dat blijkt uit het rapport ‘Ontplooiingskansen Jongeren’ van het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad (SER). Het rapport is mede opgesteld door Jong Management, de vereniging van jonge ondernemers, tot 40 jaar, gelieerd aan VNO-NCW.

Uit het rapport blijkt dat jonge ondernemers meer moeite hebben om hun bedrijf te laten groeien van start-up naar scale-up. Zij hebben nog te weinig vermogen opgebouwd waardoor tegenslagen niet makkelijk opgevangen kunnen worden.

In Nederland is de ondersteuning van (innovatief) ondernemerschap door de overheid goed geregeld via wet- en regelgeving, fiscaliteit en informatieve hulp. Zo zegt 75 procent van de Nederlandse volwassen dat het makkelijk is een bedrijf te starten.

Maar het is belangrijk dat start-ups kunnen doorgroeien tot scale-ups. Ze hebben overheid bij nodig als betrouwbare partner die hen kan voorzien van ondersteuning en hen zekerheid kan bieden bij het ondernemen. Dat gebeurt nu nog in onvoldoende mate.

Het is belangrijk dat er actie wordt ondernomen, aldus het rapport, want jonge ondernemers kunnen succesvol zijn als ze genoeg ruimte krijgen. De overheid zou scale-ups moeten helpen te internationaliseren, en het vestigingsklimaat te verbeteren door regelgeving te versoepelen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond