Deel dit artikel
-

Geen beperkingen voor IFA 2022

De grote beurs voor consumentenelektronica IFA in Berlijn wordt zonder beperkingen gehouden van 2 tot 6 september 2022. Dat vertelde directeur Jens Heithecker gisteren tijdens een persconferentie.

In 2020 organiseerde IFA een uitgeklede beurs waar alleen genodigden en pers mochten komen. Vorig jaar sloeg IFA de beurs geheel over vanwege corona.

Maar nu wordt het tijd dat de industrie elkaar weer gaat ontmoeten, vertelde Heithecker. “Tijdens de pandemie zijn consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, informatietechnologie en telecommunicatie nog veel belangrijker geworden. We zijn nog meer digitaal geworden.”

Veel toonaangevende wereldmerken hebben hun deelname al toegezegd.

Heithecker zei in zijn toespraak niets over plannen om IFA anders te positioneren.

De beurs wordt georganiseerd door branchevereniging Gfu samen met Messe Berlin. Dat blijft zo tot 2023. Blijkbaar wil Gfu (aandeelhouders zijn grote elektronicabedrijven) de IFA verder ontwikkelen, waarbij het Berlijnse beursbedrijf alleen nog verhuurder van het terrein zal zijn.

De organisatie wordt ondergebracht bij een consortium van de Britse evenementengigant Clarion Events en een in Berlijn gevestigde investeringsmaatschappij genaamd Aquila. Messe Berlin schijnt daar niet gelukkig mee te zijn. De onderhandelingen over een mogelijke voortzetting van de samenwerking zijn momenteel nog aan de gang. Het is zelfs niet uit te sluiten dat de beurs naar een andere stad verhuist.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond