Deel dit artikel
-

Geen doorstart voor FietsUniek

Onlinefietsenwinkel FietsUniek krijgt geen doorstart. Dat bevestigt curator Raymond Tefij desgevraagd aan RetailNews. Moeder Fietsgroep werd in juli failliet verklaard.

Onder Fietsgroep BV vielen webwinkels als Omafiets.nl, Juniorfiets.nl, Bakfietsweb.nl en Directfiets.nl. Het bedrijf beheerde verder de databank BikeData, die fietshandelaren in staat moest stellen te voorspellen welke fietsmodellen goed lopen.

FietsUniek werd in 2010 door de toen 20-jarige Edwin de Jong opgericht als een online prijsvechter in de fietsenbranche. Vier jaar terug werd de eerste fysieke vestiging geopend. In 2017 kwam er een winkel van 1.200 vierkante meter in Hillegom bij.

De Jong liet eerder weten te willen uitgroeien tot de ‘Coolblue van de fietsenhandel’. Daartoe moesten minstens vier experience centers worden geopend, en in 2020 zou het bedrijf 20 miljoen euro moeten omzetten.

De zaken liepen minder goed dan voorspeld. Het ging mis toen een leverancier veel fietsen terughaalde, omdat hij een grote vordering had.

De curator probeert nu losse activa te verkopen aan diverse partijen.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond