Deel dit artikel
-

Geen hoger beroep in rechtszaak tussen Epic Games en Apple

Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat het hoger beroep in de App Store-antitrustzaak tussen Apple en Epic Games niet behandelen.

De zaak dateert uit 2021 en draaide om het feit dat appontwikkelaars van Apple gebruikers niet mochten informeren over alternatieve betaalsystemen. Epic wilde de in haar ogen hoge commissies van Apple ontlopen.

De rechter oordeelde toen wel dat Apple concurrentiebelemmerend had gehandeld en Apple ontwikkelaars voortaan moest toestaan om linkjes naar hun websites voor het afsluiten van abonnementen of in-app aankopen. Dat is tot op heden echter nog niet doorgevoerd, want Apple wilde het hoger beroep afwachten.

Apple werd overigens niet verplicht om het spel Fortnite weer toe te laten in de App Store. De techreus had die game uit zijn appwinkel verwijderd omdat Epic de betaalsystemen van Apple omzeilde. Apple hoefde iOS ook niet open te stellen voor alternatieve appwinkels of het sideloaden van apps toe te staan.

Epic-topman Tim Sweeney noemde de beslissing van het Hof, die niet werd toegelicht, ‘teleurstellend voor alle ontwikkelaars’.

In Europa moet Apple later dit jaar overigens wél alternatieve appwinkels en sideloaden gaan toestaan, vanwege de Europese Digital Markets Act.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond