Deel dit artikel
-

Geen iPhone, maar even sexy: Nest 2

De lerende thermostaat Nest heeft een opvolger gekregen: Nest 2. Geestelijk vader is niemand minder dan Tony Fadell, die bij Apple de iPod introduceerde.

Het vorige product kreeg alleen al vanwege het mooie design wereldwijd aandacht, maar er vielen door zelflerende algoritmes ook forse energiebesparingen te realiseren. De thermostaat onthoudt op welke tijdstippen en dagen je je hem instelt en probeert aan de hand hiervan een patroon te ontdekken. Het product is nauw geïntegreerd met internet.

Vanaf half oktober ligt de nieuwe Nest in de Amerikaanse winkels voor 249 dollar. En het lijkt wel een iPhone: twintig procent dunner, vervaardigd uit roestvrij staal. Bovendien is het nieuwe product beter afgestemd op Amerikaanse verwarmingsystemen. De software is toe aan versie 3.0, en kan beter detecteren of er iemand in huis is of niet. Nest kan worden gebruikt met iPhones, iPads, Android smartphones en tablets en Amazons Kindle Fire.

Begin dit jaar had Nest het nog aan de stok met Honeywell, dat claimde dat de startup octrooien had geschonden, maar veel beweging zit er niet in deze zaak.

Een Europese introductie is niet op korte termijn voorzien.

Deel dit bericht

5 Reacties

Johan

Wow mooi voorbeeld van productontwikkeling, opvallend inderdaad ook dat mooie design!

Jochem Vroom

Ik volg dit apparaat al tijden en baal er behoorlijk van dat er echt ‘geen’ plannen zijn voor Europa. Ook is er absoluut geen ‘work around’ het apparaat is gewoonweg niet nuttig werkende te krijgen in Europa. Ook de alternatieven van Europese partijen op dit gebied zijn slecht, geen enkele gooit het op een top gebruikservaring / los merk.

Een kans voor de energie giganten in Europa lijkt me maar die zijn veelal te log en hebben dat ‘apple’ denken absoluut niet in zich. Jammer.. Zou graag zo’n ding aan de muur willen hebben hangen =)

Gijs Vroom

We hebben geprobeerd deze meneer naar Eday te halen, a.s. 25 oktober, maar helaas. Ze hebben voorlopig écht geen plannen in Europa..

Jeroen voor 't Hekke

Geef apparaat. Ik ben maar de e-thermostaat van Essent gaan gebruiken. Ook niet een verkeerd apparaat, maar dit ziet er net iets beter uit.

Erwin

Super Produkt. Een collega heeft het gekocht. Werkt helaas niet goed met Europese tijdzones, maar is verder lyrisch!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond