Deel dit artikel
-

‘Geen nieuwe hardware vanavond bij Apple’

Apple gaat vanavond tijdens het Worldwide Developers Conference (WWDC) geen nieuwe hardware aankondigen. Dat meldt Bloomberg, die anonieme bronnen citeert.

Nieuwe MacBooks en een opvolger voor de goedkope MacBook Air zouden nog niet klaar zijn. Ook worden geen nieuwe iPads verwacht, of een nieuwe versie van de MacMini, waarvan al jaren geen opvolger is verschenen.

Daarmee komt de nadruk volledig te liggen op de software. En of dat erg spannend gaat worden is ook nog maar zeer de vraag. Bij iOS 12 en volgende versie van macOS draait het met name om stabiliteit.

Bloomberg verwacht wel dat Apple Digital Health gaat aankondigen, een verzameling tools om overmatig gebruik van specifieke apps te beperken. Daarnaast wordt versie 2.0 van ARKit voor augmented reality verwacht.

Gelekte afbeeldingen van macOS 10.14 suggereren een donkere modus, een Apple News app en een nieuw uiterlijk voor de Mac App Store.

Er wordt verder gespeculeerd over Marzipan, een project waarbij iOS- en macOS-apps tegelijk kunnen worden ontwikkeld. Het is echter niet waarschijnlijk dat Apple hier nu al mee komt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bram Berkhout - Girav

Spijtig, ik keek uit naar de release van een opvolger van de iPhone SE, wellicht de iPhone SE2 of 2018 geheten. Hopelijk komt die alsnog spoedig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond