Deel dit artikel
-

Geen registratienummer, dan ook geen advertentie op Airbnb in Amsterdam

Op 1 april treedt het nieuwe registratiesysteem voor vakantieverhuur in werking in Amsterdam. Airbnb steunt de registratie en heeft meegewerkt aan het bouwen van het Amsterdamse systeem.

Vanaf vandaag moeten verhuurders hun advertentie bij de gemeente Amsterdam registreren. Airbnb lanceert daarom een nieuwe Toolkit om Amsterdamse hosts te helpen om zich tijdig te registreren.

Deze toolkit bestaat uit een digitale campagne, maandelijkse herinneringsmails, online trainingssessies voor hosts en een verbeterde app en website met een speciale sectie voor het invullen van de registratiedetails.

Advertenties die verplicht zijn om een registratienummer te tonen en hier niet aan voldoen, zullen na een wettelijke verplichte voorlichtingsperiode van zes maanden op 1 oktober 2021 gedeactiveerd worden.

Airbnb heeft samen met de gemeente gewerkt aan de bouw en implementatie van het registratiesysteem. De nieuwe maatregelen zijn een aanvulling op bestaande initiatieven voor verantwoord verhuren in stad, van de 24/7 hulplijn voor buurtbewoners om overlast aan te pakken, tot het innen en afdragen van meer dan 34 miljoen euro aan toeristenbelasting aan de gemeente Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond