Deel dit artikel
-

Geen schikking tussen KPN en OPTA

KPN heeft met toezichthouder OPTA geen overeenstemming bereikt over alle lopende boetezaken. Dat meldt het bedrijf vanochtend zelf. De juridische procedures worden voortgezet.

In januari 2012 heeft KPN de wens uitgesproken om met een schone lei te beginnen bij de OPTA en de relatie met de toezichthouder te verbeteren. Dit heeft volgens het telecombedrijf geleid tot ‘constructieve gesprekken’ met de OPTA over het treffen van een schikking over alle lopende boetezaken.

Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om over het totaal aan voorwaarden overeenstemming te bereiken. KPN en OPTA blijven wel in gesprek over verdere verbetering van het compliance programma van KPN en over herstel van het vertrouwen.

In september 2011 eeft de rechtbank Rotterdam nog uitspraak gedaan over twee door OPTA aan KPN opgelegde boetes, waaronder een boete van een half miljoen euro voor het selectief verstrekken van extra kortingen op internationaal bellen aan zakelijke klanten van 2006 tot begin 2008.

KPN betreurt dat het niet is gelukt om tot een schikking te komen. “KPN zal zich inspannen om het vertrouwen van de OPTA terug te winnen, we hopen dat daarmee het verscherpt toezicht zal vervallen”, aldus CEO Eelco Blok.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond