Deel dit artikel
-

Geen sleutel meer nodig voor OV-fietsen bij station Amersfoort

NS heeft in Amersfoort de eerste zelfservice fietsenstalling in gebruik genomen waar reizigers een OV-fiets met nieuw slot kunnen huren.

In de twee fietsenstallingen bij station Amersfoort zijn alle OV-fietsen uitgerust met een elektronisch slot. Bij dit slot vervangt de OV-chipkaart de fietssleutel. NS introduceerde het slot begin vorig jaar zodat reizigers sneller en makkelijker een OV-fiets kunnen huren.

Het slot opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. Als er een OV-fietsabonnement op de OV-chipkaart staat, springt het slot vanzelf open. De fiets kan op slot worden gezet door de knop op het slot in te drukken en het ringslot te sluiten. Bij het terugbrengen van de OV-fiets wordt de huur automatisch beëindigd na het sluiten van het slot. Lees hier meer over de werking van het slot.

NS biedt op dit moment 21.700 fietsen aan op bijna 300 locaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen. In totaal zijn 1.000 OV-fietsen uitgerust met het nieuwe slot. Dit jaar breidt NS het aantal langzaam uit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond