Deel dit artikel
-

Geen toeslagen meer bij gebruik creditcards

Toeslagen op het gebruik van bankpassen en creditcards in winkels en bij online winkels zijn sinds afgelopen weekend niet langer toegestaan.

Dit volgt uit een nieuwe Europese wetgeving: The Payment Services Directive (PSD2). Consumenten zouden hiermee jaarlijks in totaal 550 miljoen euro kunnen besparen. Ongeveer 12 procent van de transacties in Nederland geschiedt nog met de creditcard.

Voor de Benelux geldt de maatregel pas vanaf de zomer. Enkele landen zijn te laat met de omzetting in nationale wetgeving. Betaalvereniging Nederland adviseert om de toeslag bij voorbaat te schrappen. Brussel kan een procedure starten tegen lidstaten die richtlijnen niet tijdig invoeren.

Volgens de Europese Consumentenorganisatie BEUC gelden er nog wel diverse uitzonderingen, onder meer voor bepaalde zakelijke creditkaarten op naam van een bedrijf, American Express en PayPal. BEUC schat dat voortaan op meer dan 95 procent van alle betalingen geen extra kosten meer in rekening worden gebracht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Woodywaltie

Ik heb er zelf al genoeg last mee gehad, die extra kosten als je simpelweg met je kredietkaart in de winkel wil betalen. Ben dus heel blij dat die zijn afgelast; het kan toch gewoon voorvallen dat je niet genoeg cash bij je hebt? Ik verschiet vaak van de verschillen in kosten die banken aan een bepaalde kaart meegeven, jaarlijkse bijdrage, betalen voor een 2e kaart, het pakket aan verzekeringen dat erbij hoort (of net niet). Al bij al kan je heel wat besparen als je de kaarten van alle financiële instellingen even naast elkaar zet. Heb ik zelf gedaan op topcompare ( https://www.topcompare.be/nl/kredietkaarten ) waar ik zag dat de travel kredietkaart van ING het beste bij me paste (reis veel voor het werk). Voor mij mogen steeds meer kosten van kredietkaarten worden afgeschaft!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond