Deel dit artikel
-

GeenStijl ontloopt Ado-keeper bij jaarboekpresentatie

GeenStijl presenteert vrijdag zijn eerste papieren jaarboek. Dit gebeurt met een publiciteitstour langs bekende Nederlanders die afgelopen jaar door het weblog flink zijn aangepakt. Onder meer Lange Frans, Jan Marijnissen en Beau van Erven Dorens krijgen een exemplaar uitgereikt. De mannen van GeenStijl gaan een confrontatie met keeper Stefan Postma van Ado Den Haag echter uit de weg.

‘2006 zuigt’, is de titel van het GeenStijl jaarboek. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via internet, vertelt Dominique Weesie van GeenStijl aan Emerce. Uitgeverij Nieuw Amsterdam benaderde GeenStijl afgelopen voorjaar met het idee om een jaarboek te maken, aldus Weesie.

Wat er in het boek staat? Weesie: “Het bekende GeenStijl werk, gebundeld in een boek.” Voor elke maand zijn zo’n 15 pagina’s beschikbaar met hoogtepunten zoals het Lange Frans ijsblokjes incident en het einde van NSE. Het enige nadeel is, vertelt Weesie, dat de maanden november en december nog ontbreken. Daarvoor is een oplossing bedacht: begin december en begin januari drukt Spits een viertal pagina’s af met het overzicht van de twee ontbrekende maanden.

Er is gekozen voor een incompleet jaarboek, om te kunnen profiteren van cadeaumaand december. Weesie: “Dit is een lekker commerciële periode met sinterklaas en kerstmis. We roepen alle vrouwen op dit boek voor hun mannen te kopen.” Het jaarboek kost 15 euro.

Het commerciële circus rondom het boek gaat vrijdag van start met een pr-tour, die onder meer voert langs het radioprogramma van Giel Beelen, die rapper Lange Frans te gast heeft. GeenStijl publiceerde afgelopen jaar een video waarin Lange Frans tijdens een optreden een jongen ‘in elkaar trapt’ die een ijsblokje naar hem heeft gegooid, het bekende ijsblokjes incident.

De mannen van GeenStijl gaan ook op bezoek bij Jan Marijnissen – “Wij zijn een grote vriend van hem.” – en Beau van Erven Dorens – “In verband met zijn NSE-debacel”. Opvallend is dat de mannen van GeenStijl geen bezoek brengen aan keeper Stefan Postma van Ado Den Haag. Hij was de hoofdrolspeler van het meest besproken GeenStijl item van het jaar, de ‘video met niet alledaagse seks’. “Nee, hij staat niet in de planning,” reageert Weesie. In plaats van een confrontatie met de keeper sluit GeenStijl de tour af in de veilige omgeving van het tv-programma Pauw & Witteman.

Deel dit bericht

7 Reacties

hemaworstje

Een jaaroverzicht van een weblog in boekvorm.Het is een vreemde wereld, en dat is het.

Jan

Geenstijl rocks!

Grobbekuiken

Lafaards, altijd een grote mond achter je beeldscherm, nu nog in de praktijk, gewoon een verzameling gefrustreerde nerds.

Marcel

Dat je het leven van die keeper verpest is tot daar aan toe, maar dat je vervolgens het niet aandurft om de consequenties onder ogen te zien is ronduit beschamend. Ben het eens met mijn voorganger, stoer achter je laptopje, maar een sukkelige nerd als het op het echte leven aankomt.

Dave

Grappig om de meningen jegens GS te zien buiten de veiligheid van hun eigen platform. Bange, laffe mensen die klagen en graag de uitdagingen van onze samenleving negatief belichten: veel overeenkomsten met de huidige grootaandeelhouder, de Telegraaf.  Bang, laf en Fout…Jammer dat er bange en laffe marketingmanagers rondlopen die hun advertentie-munten besteden op GS; drooglegging is hier op zijn plaats lijkt me.  Misschien vergis ik me en is daarvan reeds sprake; ik veronderstel niet dat Belcompany de hoofdprijs betaald en kan me inderdaad niet voorstellen dat weldenkende marketeers hun merk binnen zo'n omgeving te grabbel gooien. Anyways, van een platform waar angst voor alles wat 'vreemd' is centraal staat en waar zielige nerdjes elkaars opruien en hun frustraties van alledag botvieren op vrouwen, homo's, intelectuelen, politici en buitenlanders, kun je natuurlijk niet verwachten dat met rechte rug de 'vijand' tegemoet getreden wordt… 

De Chileen

Ach kijk de moraalridders weer eens hard gilen. Mag ik jullie er op wijzen dat de ADO keeper zich pas aandiende na de deadline van het boek. En de DVD was toen ook al geperst. Kortom, alleen mensen die genoemd worden in het jaarboek komen in aanmerking voor een feestelijke overhandiging. En nu ga ik weer puistje uitknijpen…

Ruud

Aan de Chileen: Als hij wél in het jaarboek had gestaan, zouden jullie er dan wel langs zijn gegaan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond