Deel dit artikel
-

Gefabriceerd op aanvraag: Amazon Day 1 Editions

“U vraagt, wij draaien.” Dat is misschien hoe je het nieuwe hoekje in de winkel van Amazon.com kunt omschrijven. De e-commercegigant laat sinds kort zijn publiek zelf bepalen of een gadget leuk is en of deze in massaproductie moet.

Dit programma heet ‘Day 1 Editions’ en leverde bijvoorbeeld al de slimme ring op met ingebouwde RFID-chip en een bril die in verbinding staat met Amazons voice-assistent Alexa. Dit voorjaar kreeg de kickstarter van Amazon een nieuwe impuls toen er drie nieuwe producten werden voorgelegd. Een daarvan is op het oog te ouderwets voor woorden, maar uitgevoerd naar de maatstaven van de 21e eeuw.

De Smart Cuckoo Clock heeft 60 LEDs, een speaker en Alexa ingebouwd. Je stem zet de wekkers. Helaas kreeg het klokje in dertig dagen net niet genoeg stemmen. De slimme weegschaal evenmin. De miniprinter daarentegen werd een hit, ging in productie en wordt nu door een apart bedrijf op de markt gebracht. Amazon is als een van de weinigen ter wereld in staat om latente behoeftes van de consument te onderkennen en te vertalen naar producties op wereldniveau.

Het is de vraag of deze manier van productdesign uiteindelijk ook als generieke clouddienst wordt aangeboden. Of misschien toch gewoon alleen een leuke gimmick?

Specificaties Smart Cuckoo Clock
Afmetingen: 285 x 185 x 90mm
Gewicht: 758 gram
Kleur: Wit en grijs
Connectiviteit: Bluetooth
Assistant: Alexa
Geluid: 1x 1 watt speaker
Licht: 60 LED-lampen
Feature: ingebouwde koekoek
Batterijen: 4 x C
Prijs: nvt

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#183). Lees de digitale variant hier gratis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond