Deel dit artikel
-

Gefaseerd indienen vergunningsaanvraag Koa mogelijk

Aanbieders van online kansspelen die een vergunning voor de Nederlandse markt willen aanvragen, hoeven niet alle benodigde stukken in één keer bij de Kansspelautoriteit aan te bieden. Als de aanvraag vóór 15 april 2021 wordt ingediend, hoeven de benodigde samenvattende rapporten over de onderdelen van het spelsysteem daar namelijk nog niet bij te zitten, zo meldt de toezichthouder.

In de Wet Kansspelen op afstand staat dat een aanvrager van een online kansspelvergunning zijn spelsysteem moet laten keuren om vast te stellen dat het spelsysteem voldoet aan de voorschriften. Het spelsysteem bestaat uit verschillende onderdelen, die afzonderlijk moeten worden gekeurd.

De samenvattende rapporten per onderdeel moeten als de aanvraag vóór 15 april 2021 wordt ingediend, uiterlijk 1 juli 2021 in ons bezit zijn. In dat geval verwachten wij dat het nog mogelijk is – bij een positieve beslissing – een vergunning te verlenen die op 1 oktober 2021 in gaat. Bij de aanvraag moet al wel een complete beschrijving van het spelsysteem zitten. Hiervoor publiceren wij binnenkort een formulier.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond