Deel dit artikel
-

Gegevens Belgische bankklanten op straat

Zeker driehonderdduizend gegevens van onder meer klanten van ING en Belfius worden op een forum te koop aangeboden. Op basis van de testdata die de dader vrijgeeft kon Data News afleiden dat het om klanten van Belfius gaat.

De gelekte dataset bevat onder meer de voor- en achternaam van klanten, het volledige adres, telefoonnummer(s), geboortedatum, rekeningnummer en IBAN. Wel bevat de voorbeelddata verschillende dubbele records, waardoor het werkelijk aantal getroffen klanten mogelijk iets lager ligt.

De dader beweert dat ze afkomstig zijn uit callcenters en dat het om gegevens van dit jaar gaat die nog niet eerder zijn verspreid.

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire zegt dat de gegevens zouden gelekt zijn via een interne medewerker van een Turks of Kosovaars callcenter.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jelte

Rekeningnummers en IBAN’s, wat is het verschil? De titel doet suggereren dat er data vanuit banken is gelekt, echter gaat het om persoonsgegevens waaronder IBAN nummers die bij een call center bekend waren. Erg vervelend voor deze consumenten. Die kunnen weer een vrachtlading pishing mails en nep telefoontjes of appjes verwachten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond