Deel dit artikel
-

Geheim akkoord over doorgifte Eredivisie bij VodafoneZiggo

FOX Sports heeft alsnog een akkoord kunnen sluiten met Ziggo over de doorgifte van de wedstrijden van de Eredivisie. De twee partijen leken het aanvankelijk maar niet eens te kunnen worden.

Eredivisie Media & Marketing (EMM) en VodafoneZiggo willen niets kwijt over het akkoord. Dat wijst er op dat er afwijkende afspraken zijn gemaakt ten opzichte van andere aanbieders die al eerder contracten met de Eredivisie sloten.

EMM wilde een verplichte afdracht per maand voor iedere Ziggo-abonnee. Dergelijke afspraken waren eerder gemaakt met KPN, Canal Digitaal en T-Mobile.

Uitgaande van een bedrag van 2,60 euro per maand bedraagt, zou VodafoneZiggo al gauw 120 miljoen euro per jaar op tafel moeten leggen, twee keer zoveel als voorheen. De kabelaar zou ook moeten betalen voor abonnees die geen Eredivisie kijken.

VodafoneZiggo is echter ook een van de grootste afnemers van de Eredivisie, dus mogelijk is er een compromis bereikt.

Toezichthouder ACM heeft eerder bepaald dat alle aanbieders dezelfde voorwaarden voor doorgifte van FOX Sports aangeboden dienen te krijgen. Het zou dus kunnen dat KPN, Canal Digitaal en T-Mobile hun overeenkomst met de Eredivisie willen herzien.

Omdat door de coronamaatregelen de stadions nog niet volledig toegankelijk zijn voor het publiek is FOX Sports 1 vanaf 31 juli tot het einde van dit jaar overigens gratis beschikbaar voor bijna alle Ziggo-klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond