Deel dit artikel
-

Geld voor datacenters in de ruimte

Het Amerikaanse Lumen Orbit, een startup die slechts drie maanden oud is, heeft 2,4 miljoen dollar opgehaald voor zijn plan om honderden satellieten in een baan om de aarde te brengen. Die moeten fungeren als datacenters in de ruimte.

De investeerders zijn onder meer Nebular, Caffeinated Capital, Plug & Play, Everywhere Ventures, Tiny.vc, Sterling Road, Pareto Holdings en Foreword Ventures. Er zijn ook meer dan 20 angel-investeerders bij betrokken.

CEO en mede-oprichter Philip Johnston werkte ooit voor accountant McKinsey en is oprichter van e-commerce bedrijf Opontia. De andere medeoprichters van Lumen zijn chief technology officer Ezra Feilden (Oxford Space Systems en Airbus Defense and Space) hoofdingenieur Adi Oltean, die bij SpaceX’s Starlink actief was.

Het plan van Lumen vereist de inzet van ongeveer 300 satellieten in een zeer lage baan om de aarde, op een hoogte van ongeveer 315 kilometer. De eerste satelliet van 60 kilogram wordt mei 2025 gelanceerd.

Er zijn kapers op de kust. ASCEND, een project dat wordt gefinancierd door de Europese Unie, heeft ook gekeken naar de haalbaarheid van een vloot ruimtedatacenters, waarbij Thales Alenia Space een leidende rol op zich neemt. En het in Texas gevestigde Axiom Space zegt dat het samenwerkt met Kepler Space en Skyloom om een eigen ruimtedatacenter te lanceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond