Deel dit artikel
-

Geld moet Flogs.com eindelijk de grens over helpen

De Nederlandse start-up en online kalenderdienst Flogs.nl heeft 2 miljoen euro op weten te halen in een financieringsronde. Plannen om eerder dit jaar actief de international markt te bewerken, moeten nu echt van de grond komen.

Eerder waren de plannen er al, maar met het nieuwe geld wordt de dienst eindelijk wereldwijd uitgerold. Aan het einde van dit jaar opent het Nederlandse bedrijfje een kantoor in New York, vooral voor sales- en marketingactiviteiten. "Het is belangrijk om daar fysiek met een kantoor aanwezig te zijn", aldus een woordvoerder.

Flogs.nl is een site waar bedrijven en particulieren publieke agenda’s bijhouden. Dat kunnen publieke agenda’s zijn, maar ook besloten groepsagenda’s. De dienst synchroniseert data naar ieder gewenst apparaat, computer, PDA of mobiele telefoon. Het systeem kan overweg met Outlook, iCal maar ook webdiensten als Google Calendar en Windows Live. Gebruikers kunnen ook bladeren door bestaande kalenders, bijvoorbeeld voor, muziek-, theater-, film- of kunstactiviteiten.

Partners

Flogs, toen nog met een .nl-domeinnaam, ging vorig jaar van start. Al snel waren er 30 partners, waaronder de KNSB, FC Groningen, PSV en FC Twente. Deze partijen vertellen op Flogs.nl welke wedstrijd wanneer en waar wordt gespeeld.

Toen was er het plan om samenwerkingsverbanden te zoeken met diensten als Facebook en MySpace om de digitale agenda te slijten. Met een salesafdeling over de grens lijkt dit proces vergemakkelijkt te worden. Op dit moment is het vooral de bedoeling om in de sociale netwerken aanwezig te zijn met een appllicatie. de nieuwe financiële injectie zorgt ook voor een versnelde ontwikkeling voor een iPhone- en een Android-aplicatie.

Verdienmodel

De dienst is gratis voor de gebruikers. Waarschijnlijk wordt er binnen 3 maanden advertenties bij de verschillende items in de agenda’s uitgeserveerd.

Michiel Mol, die eerder ook al geld in Flogs stak, is nu wederom een van de privé-investeerders bij de Nederlandse start-up. De rest van het geld komt vanuit de overheid.

Bron foto: atmo (CC)

Deel dit bericht

7 Reacties

Arjan

Interessant bedrijfje dat Flogs… ze hebben hun online marketing in ieder geval goed op orde – ik kom ze de laatste tijd overal tegen!

jeroen v

Wat s de toegevoegde waarde voor de Nederlandse overheid om in een product als Flogs te investeren. Ze hebben het geld nodig om internationaal uit te rollen, dat lijkt mij niet iets waar een overheid de portemonnee voor moet optrekken. Het concept van kalanders is overigens goed, zij het dat het een concept is dat al enige malen eerder is uitgerold en ik ie Flogs nu niet direct als uniek.. De commerciele mogelijkheden zijn zeker interessant.

Maurice

Flogs …. ik kwam het tegen toen ik een wedstrijd schema ging opzoeken van een voetbalclub. Het idee is leuk, de uitvoering vrij ruk. Desondanks gebruik ik het nou (nog) wel. Ik heb Outlook 2007 op Vista. Ik heb er nou weer een resident programma bij! Maak dan een goede plugin voor het betreffende programma dat alleen controleert op update's als ik dat programma (outlook) start! Verder lees ik dat er binnen 3 maanden reclame inkomt. Da's natuurlijk lekker verdienen aan 2 kanten (eerst deelnemers die er voor betalen om die agenda te pushen en dan nog inkomsten van adverteerders erbij… slim. Ik kan alleen zeggen bij de 1e de beste reclame die ik zie dat flogs er meteen af vliegt.

soboer

Toen ik hoorde over Flogs.com dacht ik meteen wat een slechte naam zeg. Fake blogs worden Flogs genoemd en flogs worden geassocieerd met frauders. Google maar eens op flogs , daar word je niet vrolijk van.

Wilfred Stegeman

@ MauriceMet Outlook 2007 hoef je geen plugin te gebruiken. Je kunt je met 2007 namelijk, net als met iCal, abonneren op een 'public calendar address'. Dit adres begint altijd met webcal://…. Welke voetbalclub zoek je trouwens? Op MarkThisDate staan in iedere geval alle NL clubs. Als je op de downloadpagina op Outlook 2007 klikt, staat de kalender binnen 3 tellen en zonder registratie in je agenda. Succes!

Ivo Wentholt

Succes jongens, leuk!

Rogier van Duyn

Succes Toon, Ralph en Michiel!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond