Deel dit artikel
-

Geld van NPO-fonds voor webvideo en podcasts

Het NPO-fonds introduceert nieuwe regelingen voor makers waardoor miljoenen euro’s vrijkomen voor de productie van podcasts, webdrama en online documentaireseries.

Dat maakte de NPO gisterenmiddag bekend. Het NPO-fonds is de opvolger van het Mediafonds, wat bijna drie decennia lang geld verdeelde voor ontwikkeling en productie van artistiek hoogwaardige dramaseries en documentaires. Bij wijze van proef wordt er vanaf dit jaar meer budget specifiek vrijgemaakt voor online producties, simpelweg om het publiek naar digitale kanalen is verhuisd.

Komend najaar kunnen makers en producenten hun ideeën ter beoordeling indienen. Het budget van het fonds is zestien miljoen euro.

“[Er is] een groeiende behoefte aan verdieping, en aan het langer en met meer aandacht met iets bezig zijn. En om dat vervolgens met elkaar te delen. Zowel bij makers bij het publiek,” aldus Hanneke Bouwsema, algemeen secretaris van het NPO-fonds in een persbericht. “Drama-, documentaire en podcastseries springen in dat gat. Het gesprek daarover heeft soms een langere adem dan dat over een enkele documentaire.”

Foto: Chris Yarzab (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond