Deel dit artikel
-

Gelderland investeert in zorginnovatie

De provincie Gelderland investeert 4 ton in de opzet van zogenoemde Fieldlabs voor revalidatie en eerstelijnszorg. In de Fieldlabs in Nijmegen en Lent worden nieuwe innovaties in een praktijkomgeving getest. Toepassingen liggen op het gebied van e-health, serious gaming en het 3D-printen van medische hulpmiddelen.

De Fieldlabs voor zorginnovatie zijn samenwerkingsverbanden van zorginstellingen, (mkb) bedrijven en onderwijsinstellingen rondom een zorgthema en locatie. Het Fieldlab in Lent is een initiatief van Zorgcluster Thermion gericht op het testen en doorontwikkelen van innovaties voor digitale zorg, preventie en zorg voor patiënten met meerdere ziekten of aandoeningen. Het Fieldlab in Nijmegen is het een initiatief van de St. Maartenkliniek en richt zich op innovaties voor dwarslaesiepatiënten, zelfrevalidatie en lage rugpijn.

De Fieldlabs krijgen drie jaar de tijd om een eigen verdienmodel te ontwikkelen. Andere Fieldlabs voor zorginnovatie in Gelderland zijn het Fieldlab Gehandicaptenzorg van SIZA en het Fieldlab Tweedelijnszorg van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond