Deel dit artikel
-

Gemeente Den Haag en T-Mobile openen 5G-Lab

Vanaf deze week kunnen scholen en bedrijven in het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag experimenteren met op 5G gebaseerde toepassingen. Het Lab werd gisteren officieel geopend door wethouder Bruines van de gemeente Den Haag en CEO van T-Mobile Søren Abildgaard.

Eerder dit jaar kondigden T-Mobile en de gemeente Den Haag al gezamenlijk proefprojecten met 5G-technologie aan.

Het Field Lab is het eerste van drie 5G- onderzoekslocaties in de stad. Binnenkort volgen ook het Living Lab Scheveningen en een onderzoekslocatie bij The Hague Tech.

De onderzoeklocaties zijn een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen T-Mobile en de gemeente Den Haag om de hofstad in 2020 als eerste stad van Nederland te voorzien van een volledig dekkend 5G netwerk.

Verschillende T-Mobile- partners gaven tijdens de opening een voorproefje van wat er mogelijk is met 5G: Veilige buurt is een community-app die alle met 5G verbonden brandmelders toont. Wanneer bijvoorbeeld het brandalarm afgaat van iemand die slecht ter been is, krijgt de gehele buurt een melding, zodat zij te hulp kunnen schieten.

VRiendje is een social virtual reality platform dat mensen op gescheiden locaties met elkaar in contact brengt. Met behulp van 5G en VR live streaming technologie brengt de app klasgenootjes, collega’s en familieleden weer bij elkaar. Zelfs als ze daar fysiek niet toe in staat zijn. En Crossyn meet met een 5G-connectie de wegkwaliteit, verkeersveiligheid, auto-data en geven ze tips om zuiniger te rijden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond