Deel dit artikel
-

Gemeente Hilversum: VARA/BNN naar terrein Spil Games

De gemeente Hilversum wil kijken of de nieuwe omroepcombinatie VARA/BNN op Werf 35, het terrein van Spil Games, kan worden gevestigd. De beide omroepen overwegen te verhuizen naar Amsterdam.

De gemeenteraad roept de directies van beide omroepen in een door alle tien fractievoorzitters ondertekende brief op af te zien van de voorgenomen verhuizing naar Amsterdam.

De VARA is momenteel gevestigd op het Mediapark, BNN zit tegenover Spil Games in een oude fabriek aan de Arendstraat. Hilversum is bang dat met het vertrek van de VARA een exodus op gang komt. De VPRO en AVRO hadden al eerder plannen voor (gedeeltelijke) verhuizing.

De oude gemeentewerf in Hilversum zou een optie kunnen zijn. Initiatiefnemer Peter Driesssen, directeur van Spil Games, overweegt er de bouw van een ’longstay hotel’ en een restaurant voor  (buitenlandse) werknemers van Spil Games, maar zou ook graag BNN en VARA als huurders willen hebben.

Een andere optie is wat de gemeente betreft het voormalige kantoor van het UWV (Gak) pal voor station Hilversum. Dat ziet er nu nog troosteloos uit, maar zou worden ‘gepimpt’.

De fuserende omroepen AVRO en TROS streven naar gezamenlijke huisvesting in het gebouw van de Wereldomroep. Het complex aan de Witte Kruislaan komt gedeeltelijk leeg te staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond