Deel dit artikel
-

Gemeente, kabinet en Brussel genomineerd voor Big Brother Awards

De genomineerden voor de Big Brother Awards 2022 zijn: minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Bruins Slot, minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius, burgemeester Halsema, en Eurocommissaris Johansson. Stemmen kan tot en met 12 februari. De feestelijke uitreiking van de Big Brother Awards is op 13 februari in de Brakke Grond in Amsterdam.

Eurocommissaris Ylva Johansson is genomineerd vanwege een Europees wetsvoorstel waarmee vertrouwelijkheid van communicatie op het internet wordt opgeheven. De Amsterdamse Burgemeester Femke Halsema is genomineerd voor het Top400 programma van de gemeente Amsterdam, waarmee de gemeente zich structureel indringend mengt in de levens van kinderen en jongvolwassenen.

Ook minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot maakt kans op een award, vanwege het ‘faciliteren van de grenzeloze datahonger van de geheime diensten en het afbreken van het toezicht op diezelfde diensten’.

Tot slot verdient minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius een nominatie voor haar poging de illegale surveillancepraktijken van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) te legaliseren.

De uitreiking van de Big Brother Awards vindt op 13 februari plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met naast de feestelijke uitreiking, ook spoken word artiest Onias Landsveld, kunst van Studio Julia Janssen en muziek van Shishani.

Daarnaast kiest een jury de winnaar van de Expertprijs en zet Bits of Freedom een privacyvoorvechter in het zonnetje met de positieve Felipe Rodriguez Award.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond