Deel dit artikel
-

Gemeenten doen proef met schuldpreventie-app

Acht gemeentes en de Rabobank lanceren de Buddy-app, een nieuwe bankierenapp die mensen moet helpen om financiële problemen te voorkomen. De gemeenten Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Almere, Enschede, Maastricht, Leiden en Alkmaar starten als eerste met de proef.

In Nederland kampt één op de vijf huishoudens met financiële problemen. Met de app kunnen huishoudens volgens Rabo een eerste stap zetten naar een financieel gezond leven.

De Buddy-app bouwt extra zekerheden in voor het betalen van de vaste lasten en geeft ook een goed overzicht van het vrij te besteden geld. Buddy kan automatisch berichten sturen naar de belastingdienst, de gemeente of het UWV om naheffingen te voorkomen. Via een kunstmatig intelligente chatfunctionaliteit geeft Buddy ook tips en antwoord op vragen. Bijvoorbeeld over de hoogte van de kinderopvangtoeslag of gemeentelijke toeslagen.

Rabobank steunde de start-up achter de app op inhoudelijk en technisch vlak. De financiering voor de app komt deels bij Rabo Foundation vandaan.

De komende vier maanden gaan honderd gebruikers proefdraaien in de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Almere, Enschede, Maastricht, Leiden en Alkmaar. Als dat een succes wordt, zullen deze gemeenten de app grootschalig inkopen voor hun inwoners.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond