Deel dit artikel
-

Gemiddeld dataverbruik apps vreet aan databundels

De gemiddelde mobiele applicatie in het Verenigd Koninkrijk verbruikt bijna 1 MB per vijf minuten, wat neerkomt op bijna 11 MB per uur. De gemiddelde gebruiker aan de andere kant van het kanaal verbruikt daarmee 119 MB per maand of 1,4 GB per jaar. Met databundels die al in de omloop zijn, of in de planning liggen, kan dit een behoorlijk aandeel innemen van het maandelijks toegestane verbruik. (meer…)

Deel dit bericht

5 Reacties

Michel H

Ik snap niet dat mobiele providers hiermee wegkomen eerlijk gezegd. Als ik mijn 1 GB wil besteden aan krap 9 uurtjes Tap Zoo dan moet ik dat toch zelf weten? Laat iemand anders het maar besteden aan ruim 14 uur Spotify streamen, en weer iemand anders aan ellenlange nachtelijke WhatsApp gesprekken. Als mobiele data zo duur is, dan laat je je klanten betalen voor mobiele data. Waar ze die dan aan opmaken moeten ze volgens mij helemaal zelf weten.

Michel H

“Niet onlogisch, gezien maar liefst 85 procent van de Hi-klanten de berichtendienst WhatsApp gebruikt.”

Da’s juist wel onlogisch, en riekt zelfs naar oneerlijkheid. Ik heb een maandelijkse databundel van 1 GB. Als ik in mijn WhatsApp geschiedenis kijk, dan heb ik 5.400 berichten verzonden, en 9.300 ontvangen. Weet je hoeveel data ik daarmee in totaal heb verzonden en ontvangen?

47 MB.

Maar ja, ik betaal voor 1 GB per maand en daar kom ik dus helemaal niet aan. Wat is het nou, providers? Is het mobiele dataverkeer echt zo duur, of leveren de enorme winstmarges op SMS gewoon niet meer genoeg op om de slechte bedrijfsvoering goed te maken, en is het nu tijd voor een nieuwe melkkoe?

dennis

foei kpn

Thijs

na 1 Whatsapp berichtje versturen kost je dat (op de wifi) 0,1 MB

kortom niet veel!!

Jorrit

Omdat de datalimieten door de providers steeds strikter gehandhaafd worden (en duurder!) zijn we op http://www.abonnementkeuze.com/mobiel-internet/dataverbruik-applicaties het verbruik van Android en iOS applicaties in kaart aan het brengen. Als je nog applicaties weet die we zeker moeten testen en toevoegen dan hoor ik het graag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond