Deel dit artikel
-

Gemiddelde databundelbehoefte naar 5 GB per maand

Nederlanders verbruiken steeds meer mobiel dataverkeer. Dit heeft als gevolg dat Nederlanders steeds meer behoefte krijgen aan grotere databundels. Die ook steeds goedkoper worden.

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat de interesse in databundels tot 2 GB afgelopen twee jaar sterk is gedaald. In oktober 2017 gaf 40 procent van alle Nederlanders aan te kiezen voor een databundel van maximaal 2 GB, in juli van dit jaar was dit nog maar 24 procent.

Gelijktijdig neemt de interesse in grotere databundels sterk toe. Zo is de interesse in databundels van 10 GB of groter (inclusief unlimited) in minder dan twee jaar bijna verdubbeld van 12 procent in oktober 2017 naar 22 procent in juli van dit jaar.

Wat zeker helpt is dat de grotere databundels ook steeds goedkoper worden. Zodanig dat het loont om bijvoorbeeld een tweejarig contract open te breken.

Uit eerder onderzoek van Telecompaper bleek dat het gemiddelde dataverbruik onder Nederlanders in twee jaar tijd met 180 procent is gegroeid tot gemiddeld 2,8 GB per maand in mei van dit jaar.

Over de leeftijdsgroepen tot 54 jaar, oriënteren Nederlanders zich momenteel vooral op databundels van rond de 5 GB. Enige uitzondering hierop is de leeftijdsgroep 20-24 jarigen, die zich meer lijken te richten op ongelimiteerde databundels.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond