Deel dit artikel
-

Gemiddelde mobiele dataverbruik stijgt snel

Het gemiddelde dataverbruik van Nederlandse smartphone-gebruikers is afgelopen twee jaar met 180 procent gegroeid, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In het eerste kwartaal van 2017 gebruikte Nederlanders gemiddeld 1 GB dataverkeer per maand, tegenover gemiddeld 2,8 GB in het eerste kwartaal van dit jaar.

De groei heeft deels te maken met de grotere databundels. Bij Tele2, T-Mobile en Robin Mobile zijn zelfs onbeperkte databundels beschikbaar. Daarnaast verdubbelen KPN en Vodafone de databundel van klanten op het moment dat vaste en mobiele diensten in één abonnement worden gecombineerd. Bij T-Mobile krijgen klanten die vaste- en mobiele diensten van T-Mobile combineren 500 MB tot 2 GB aan extra data.

Vanwege de trend dat databundels steeds groter worden, gaan Nederlandse consumenten hun smartphone ook voor andere toepassingen benutten, zoals muziekstreaming en videostreaming. Dergelijke data-intensieve diensten zijn momenteel de voornaamste drijfveer achter het stijgende dataverbruik.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond