Deel dit artikel
-

General Atlantic doet bod op minderheidsbelang funda

De Amerikaanse investeerder General Atlantic zet zijn interesse in huizensite funda door en doet een bod op een minderheid van de aandelen.

Het gaat om een bod op 1,5 miljoen aandelen, oftewel 29,4 procent van het totaal.

“Houders van certificaten op deze aandelen krijgen hiermee de mogelijkheid om deze te verkopen tegen een prijs die recht doet aan de door de markt ingeschatte waarde van funda en de certificaten”, aldus funda.

Per certificaat biedt General Atlantic 64,43 euro. Omgerekend is dat 96,6 miljoen euro. De Amerikanen waarderen funda op 330 miljoen euro.

Meerdere partijen hebben kunnen bieden op de certificaten. In 2021 hadden het Zweedse EQT, het Amerikaanse KKR, Cinven en Goldman Sachs Capital naar verluidt ook interesse.

Als de transactie doorgaat, wordt deze naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 afgerond. General Atlantic wil minimaal 18,46 procent van de stem- en winstrechten verwerven.

General Atlantic is geen onlogische mede-eigenaar. Het bedrijf heeft verscheidene vergelijkbare diensten in portefeuille in Europa. Daaronder: Hemnet (Zweden), Homegate (Zwitserland), Immoweb (België), Immonet (Duitsland), ImmoScout24 (Zwitserland) en Immowelt (Duitsland).

Over de toekomst van funda wordt al jaren getwist en de bij NVM aangesloten makelaars konden tot dusver niet tot een eensluidende strategie komen. Dat leidde er in september 2021 bijvoorbeeld toe dat toenmalig CEO Quintin Schevernels zijn biezen pakte.

Het persbericht klinkt nu wat gelijkgestemder: “De toetreding van een nieuwe aandeelhouder luidt een nieuwe fase in voor funda.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond