Deel dit artikel
-

General Atlantic koopt kwart venturetak ProSiebenSat.1

Investeerder General Atlantic koopt 25,1 procent van Nucom Group, de venturetak van het Europese mediabedrijf ProSiebenSat.1, tegen een waardering van 1,8 miljard euro.

Als eerste stap met de nieuwe aandeelhouder aan boord besloot Nucom om een de aandeelhouders bij een aantal andere ventures uit te kopen. Zo is het belang in vergelijkingssite Verivox naar honderd procent gebracht en in datingbemiddelaar Parship Elite Group naar 94 procent. Ook de minderheidsaandeelhouders in billiger-mietwagen.de zijn uitgekocht.

Deze transacties zijn een signaal dat General Atlantic en het management van Nucom vaart willen maken met hun groeiplannen. ‘Winstgevende groeiplannen’ zoals ze het zelf zeggen door “stroomlijnen, consolideren, investeren en overnemen” om een Europees omnichannel platform te worden voor consumentendiensten en lifestylemerken.

Tot Nucoms portfolio behoren onder andere Parship, Elitepartner, vergelijkingssite Verivox maar ook zoekmachine Möbel.de, koopjessites Preis24, eroticawinkel Amorelie, modewinkel Stylight en brillenwinkel Brille24.

De bedrijvengroep zag de omzet in 2017 met dertig procent toenemen tot 650 miljoen euro.

Foto: Igor Spasic (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond