Deel dit artikel
-

Genomineerden Emerce Top 10 European Startups bekend

Het is inmiddels een vast onderdeel geworden van Emerce eDay, de verkiezing van Emerce Top 10 European Startups. De tien genomineerden krijgen op die dag te horen wie de winnaar is. 

De shortlist is voor het vierde jaar op rij samengesteld door de redactie van Emerce met inbreng van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa.

De criteria waar de startups aan moeten voldoen, zijn dat: het hoofdkantoor zich in Europa bevindt, de omzet minstens twee miljoen euro betreft, en de startup niet langer dan zes jaar bestaat.

De uiteindelijke lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben: hoe hoger in de uiteindelijke top 10 lijst, des te groter is de potentie. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de lijst hebben gestaan.

Dit zijn de startups die dit jaar genomineerd zijn voor Emerce Top 10 European Startup 2015 (in willekeurige volgorde):

● Kano (2013, UK, coding hardware)
● Happn (2014, Frankrijk, dating)
● Elastic (2012, Nederland, zoeksoftware)
● Made.com (2010, UK, meubelwinkel)
● BlackLane (2011, Duitsland, vervoer)
● Playbuzz (2012, Israël, online quizzen)
● Brainly (2009, Polen, educatie)
● Fitness22 (Israël, 2011, sport-apps)
● Funding Circle (2009, UK, leningen marktplaats)
● Lyst (2010, UK, fashionmarktplaats) 

Vorig jaar werd Delivery Hero uitgeroepen tot winnaar. Dit Duitse food-ordering platform verwerkt maandelijks miljoenen bestellingen in meer dat 34 landen. De rest van de top 10 uit 2014 kunt u hier terugvinden.

Emerce eDay vindt op 8 oktober plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De verkiezing van de Emerce Top 10 European Startups 2015 vindt plaats vanaf 14:15 uur in Session 3, en wordt gepresenteerd door Jaspar Roos.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond