Deel dit artikel
-

Georgette Schlick weg bij SBS

Georgette Schlick is teruggetreden als CEO van SBS Broadcasting. Ze wordt tijdelijk vervangen door Hans Edin, directievoorzitter van de Finse Sanoma dochter Nelonen Media.

Het besluit dat Georgette Schlick het bedrijf zal verlaten is genomen in goed gezamenlijk overleg en wordt volledig ondersteund door beide eigenaren, Sanoma en Talpa, zo laat de zender in een verklaring weten.

SBS ligt al geruime tijd onder vuur omdat de kijkcijfers blijven tegenvallen. Dick Molman, CEO van Sanoma Media (voor twee derde eigenaar van SBS), moest onlangs toegeven dat hij niet tevreden is met de zender. ‘De advertentiemarkt is ingezakt en dat hadden we niet voorzien,’ vertelde hij aan Adformatie.‘De daling is er nu wel uit, maar we zijn er nog niet. We hebben een lange weg te gaan.’

Georgette Schlick werd in 2011 benoemd tot algemeen directeur van SBS Broadcasting. Zij volgde Eric van Stade op die het bedrijf verliet vanwege verschil van inzicht over het te voeren beleid. Zij was directeur van facilitair multimediabedrijf DutchView.

Op korte termijn zal worden gestart met de zoektocht naar een opvolger.

Deel dit bericht

1 Reactie

kijker

Volgende stap is dat SBS failliet gaat..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond