Deel dit artikel
-

Gert-Jaap Hoekman (NU.nl) nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

Gert-Jaap Hoekman is de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. Per 1 september maakt de huidige hoofdredacteur van NU.nl de overstap naar de NOS. Hoekman wordt verantwoordelijk voor de redactie en de journalistieke koers van NOS Sport.

Een van de eerste taken van Gert-Jaap Hoekman is het formeren van een nieuwe hoofdredactie van NOS Sport. In maart trad de viertallige hoofdredactie van NOS Sport terug, naar aanleiding van de inventarisatie naar omgangsvormen bij NOS Sport. Momenteel is Jacqueline Smit ad interim Hoofd Sport.

Hoekman begon zijn journalistieke carrière als freelance sportjournalist bij de Zwolse Courant; een van de kranten die later samengingen in De Stentor. Vervolgens ging Hoekman naar Nieuwe Revu, waar hij begon als stagiair en doorgroeide als hoofdredacteur van het weekblad.

In 2012 werd Hoekman adjunct-hoofdredacteur bij NU.nl en een jaar later hoofdredacteur. Op 1 juli 2023 is Hoekman 10 jaar hoofdredacteur bij NU.nl. Hoekman zit daarnaast in het bestuur van de Raad voor de Journalistiek en is secretaris van het Genootschap van Hoofdredacteuren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond