Deel dit artikel
-

Geruchten over tablet computers van Amazon

De aanwijzingen worden steeds talrijker dat Amazon.com onder eigen vlag een aantal Android-tablets op de markt brengt. Televisie zou de volgende bestemming kunnen zijn om een interactieve pui in te richten.

Ervaring met het bouwen van hardware heeft Amazon al bijna vier jaar. Immers, eind 2007 bracht het in Amerika de eerste versie van zijn ebook reader Kindle uit. Het bedrijf lijkt nu zich voor te bereiden op de lancering van meer hardware. BGR.com meldt dat er zeker twee Android-tablets uitkomen: Coyote en Hollywood: een goedkope en een dure ‘mediaspeler’.

Details over de vorm, de prijsstelling en internationale beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Eveneens zal nog moeten blijken hoe de Amazon-tablets met Android afwijken van reguliere apparaten op Googles Android-systeem.

Twee dingen zijn wel duidelijk. Ten eerste : Amazon beschouwt Android als zijn primaire mobiele platform. Daar mag het namelijk een eigen downloadwinkel voor software en boeken bouwen en promoten, naast die van Google. Daar is niets op tegen. Ten tweede: het mobiele platform ontvouwt zich voor Amazon als een alternatieve distributie-infrastructuur. Hiervoor hoeft het geen distributiecentra in te richten, noch hoeft er maar een vrachtwagen en vliegtuig te worden verplaatst.

Het digitale distributiekanaal wordt steeds belangrijker nu consumenten relatief minder papieren boeken gaan kopen of, andersom, meer digitale werken aanschaffen. Hetzelfde geldt voor speelfilms en series die steeds minder op fysieke dragers worden gekocht.

Marktonderzoeker GfK liet voor Nederland onlangs onderstaande trend zien voor de afzet van film. De fysieke distributie gaat met sprongen achteruit en wordt enkel gecompenseerd door de opkomst van internet als distributeur:

Hetzelfde GfK liet eveneens zien dat in 2013 de helft van de Nederlandse huishoudens een tv met internetaansluiting heeft. Het tv-scherm van onze huiskamers wordt net als de telefoon een nieuwe distributiekanaal voor webwinkels. Modewinkel Net-a-porter.com liet onlangs zien hoe zijn shop-app voor Google TV er uit ziet.

Televisie zou na mobiel een logische volgende plek zijn voor Amazon om een zaak te openen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond