Deel dit artikel
-

GetEase van start, ‘een Gorillas voor diensten’

Start-up GetEase rolt zijn diensten uit over Amsterdam. Inwoners van de stad kunnen nu dienstverleners als sportleraar, manicure, masseur en kapper via de app aan huis bestellen.

“Het idee is tijdens corona ontstaan toen ik me afvroeg waarom je dienstverleners niet naar je toe kon laten komen”, legt initiatiefneemster Ilona van Wegen uit. “Je kunt ze lastig op het web vinden en je hebt geen idee van de persoon en diens kwaliteit. Vandaar de app GetEase.”

Van Wegen zegde haar baan bij Google op en bouwt nu samen met compagnon Maurits de Cler aan de draagbare gemaksdienst. Consumenten krijgen een app die zeer laagdrempelig in gebruik is. Dienstverleners, veelal ZZP’ers die er hun beschikbare tijd in opgeven, krijgen behalve klandizie ook trainingen, verzekeringen en – automatisch – online promotie. “Velen vinden digitale marketing nog moeilijk.”

GetEase wordt wijk voor wijk uitgerold over Amsterdam. De selectie van de aanbieders vindt in deze fase met de hand plaats om de kwaliteit te kunnen waarborgen. De ondernemers hebben vijftig aanbieders in bestand en hopen dat in 2022 te verdubbelen. Uitbreiding naar andere steden staat ook op het verlanglijstje.

Voor de promotie werkt Van Wegen samen met influencers en koopt ze met lokaal digitale reclameruimte in bij Google en Instagram.

De start-up werkt vooralsnog zonder venturecapital. Binnenkort gaat het team zich op die route oriënteren.

Foto: Marie Michaux (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond