Deel dit artikel
-

Getir haalt 800 miljoen venturecapital op

De van oorsprong Turkse flitsbezorger Getir haalt 768 miljoen dollar venture capital op in een ronde die het bedrijf waardeert op 11,8 miljard dollar.

De Series E-ronde, jargon voor: ronde nummer vijf, volgt op een kapitaalinjectie in juni 2021. Die waardeerde de onderneming op 7,5 miljard dollar en voorzag CEO Nazim Salur van 550 miljoen dollar groeigeld.

Het tempo waarmee Salur geld ophaalt, laat zien dat hij in een hoog tempo operaties optuigt in Europa. Het laat ook zien dat investeerders vertrouwen houden in zijn verhaal en de cijfers om het vergezicht te onderbouwen.

De markt voor flitsbezorgers is een vechtmarkt. Partijen als Getir, Gorillas en Flink bieden elk in feite hetzelfde: een app die dagelijkse boodschappen laat thuisbezorgen vanuit een nabij gelegen darkstore. Veel onderscheidend vermogen is er niet. Het gaat in essentie om bereik en merkbekendheid.

Enkele Amerikaanse investeerders speculeren een consolidatieslag en investeren daarom niet meer in flitsbezorgers. Het risico op kapitaalverlies is hen te groot geworden. Dat is niet het geval bij Mubadala Investment Company, Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital en Tiger Global. Zij stapten in de Series E-ronde in bij Getir.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond