Deel dit artikel
-

Gewapende overval op trendwatcher Vincent Everts

Trendwatcher Vincent Everts is gisteren overvallen in zijn eigen woning in Amsterdam Nieuw-West, tijdens een livestream over de coronacrisis met Maurice de Hond. Er keken zo’n 2000 mensen.

‘Ik zat gewoon met jullie te praten, drie jongens kwamen binnen, die trokken allemaal camera’s weg, die hielden een pistool op mijn hoofd en zeiden, ‘Bitcoin, Bitcoin’. En ze waren binnengelaten omdat ze net deden alsof ze een pakketje hadden,’ vertelde Everts.

‘Zal ik de politie bellen’, vroeg Maurice de Hond, om daarna onverstoorbaar zijn betoog te vervolgen.

Everts was duidelijk niet van plan om mee te werken, vertelde de overvallers dat hij geen bitcoins had, waarna ze zijn weggerend.

De politie heeft de signalementen van de daders inmiddels via Burgernet verspreid. Het gaat om mannen van 17 tot 19 jaar oud, van wie één een DHL-jas droeg.

Mogelijk zijn de overvallers geïnspireerd door het bericht dat een fanatieke verzamelaar van cryptomunten afgelopen zomer slachtoffer werd van een brute woningoverval. De 39-jarige man uit Leeuwarden moest onder bedreiging de code geven voor toegang tot zijn digitale munten, waar hij jarenlang flink voor had gespaard.

Everts hield zich enkele jaren geleden nog intensief bezig met Bitcoin. Hij was de organisator van het Nationaal Bitcoin Congres.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond