Deel dit artikel
-

GfK: Half Nederland heeft een tablet

In vrijwel ieder huishouden is tegenwoordig een tablet aanwezig. Gemiddeld heeft iedere andere Nederlander zo’n platte computer.

Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er 1,3 miljoen nieuwe tablets verkocht, wat neerkomt op meer dan zevenduizend per dag. In totaal zijn er nu zo’n 5,6 miljoen in omloop, wat omgerekend neerkomt op 44 procent van de Nederlanders van dertien jaar en ouder.

‘Tabletgebruik is inmiddels van alle leeftijden. De groei van het aantal tabletgebruikers wordt enerzijds vooral veroorzaakt door de groep jongeren tussen de 13 en 17 jaar, waarvan 39 procent inmiddels een tablet bezit, versus tien procent in juni 2012 procent. Anderzijds zijn het de 65+’ers die meer tablets zijn gaan gebruiken en waarvan inmiddels een derde een tablet bezit’. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar juni.

Het smartphonebezit bij ouderen steeg in twaalf maanden net zo hard, van zestien naar 32 procent.

De marktonderzoeker vertelt niet in welke verhouding er Android- en iOS-apparaten worden verkocht. Dat zijn internationaal de twee dominante platformen. Microsoft probeert zich hier al jaren tussen te wringen, maar nog steeds met weinig succes.

Foto: Mike Licht (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Dennis

Voor goed abonnement heb ik op belkostenwijzer de prijzen vergelijken. Kwam telfort voor mij als goedkoopste er uit. Dus heb ik een overstap gemaakt van vodafone naar telfort toe super. En goed werken de smartphone had ik al dus lekker sim only top

Timo Boezeman

Moet de titel niet zijn: bijna de helft van de Nederlanders gebruikt een tablet? Het aantal tablets is namelijk de grote onbekende hier…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond