Deel dit artikel
-

GfK: ‘Meer dan 1 miljoen DAB+-radio’s’

Het aantal ontvangers van digitale radio, DAB+, is volgens nieuw onderzoek van GfK gestegen tot boven de miljoen. Het zal nog jaren duren voordat de digitale techniek daadwerkelijk de opvolger van FM is.

Radiozenders gebruiken DAB+ eerder als aanvulling op hun FM-strategie, vertelde Jacqueline Bierhorst, projectdirecteur van Digital Radio Nederland gisteren aan BNR. DAB+ heeft nu een luisteraandeel van acht procent, aldus het onderzoek. “Het ontwikkelt zich sneller dan internet in de beginjaren.” Dat komt mede door het feit dat veertig procent van nieuw verkochte auto’s overweg kan met digitale radio.

Toch is het de vraag of DAB+ ooit dé vervanger van FM wordt. Bierhorst rekent voor dat de helft van de luisteraars via de FM-ether luistert. Zeker een derde luistert bijvoorbeeld radio via de televisie. Weer een andere groep luistert podcasts of streamingdiensten als Spotify.

Bierhorst: “Als we in Nederland onder de dertig procent FM-luisteren zakken dan gaatn we met de zenders en het ministerie in gesprek over de toekomst van zenden.”

Foto: Alan Levine (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond