Deel dit artikel
-

GfK: tabletmarkt Nederland verzadigd

Er is een einde gekomen aan de groei van het aantal tabletbezitters. Vorig jaar groeide de tabletmarkt nog met zo’n tien procent inmiddels is met 7,4 miljoen tabletbezitters deze markt aan het stabiliseren. Dat meldt GfK op het Mediapark Jaarcongres.

Onder de ouderen (met name 65+) neemt het tabletbezit nog wel toe en bezit meer dan de helft van deze groep inmiddels een tablet. Het aantal mensen dat een smartphone bezit is ook stabiel gebleven ten opzichte van eind 2013. Ruim negen miljoen Nederlanders is op dit moment in het bezit van een smartphone.

In het rapport GfK Trends in Digitale Media & Entertainment is ook gekeken naar het gebruik van sociale media. Het aantal bezoeken en posts op de traditionele social media (Facebook, Twitter of Linkedin) blijft volgens GfK stabiel en Instagram en Snapchat zijn met name populair onder de jongeren. In totaal heeft 12 procent van de Nederlanders een actief account op Instagram en 6 procent een actief account op Snapchat. Onder de 13-17 jarigen is dit respectievelijk 44 en 43 procent. 87 procent van de jongeren heeft een Facebook account waar ze actief gebruik van maken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gijs Verhoeven

Interessant om de nieuwste resultaten van dit terugkerend onderzoek te lezen. Wat mij opvalt is dat GFK in 2011 nog onderscheid maakte tussen tablet gebruikers en bezitters. Nu vraag ik mij af of GFK bedoelt dat er inderdaad 7,4 unieke tablet bezitters zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond