Deel dit artikel
-

Gillian Tans (Booking) president van VanMoof

Gillian Tans, de voormalige CEO van Booking.com, gaat samen met oprichters Taco en Ties Carlier het bekende e-bikemerk VanMoof leiden. De broers werkten al nauw samen met Tans sinds zij enkele jaren geleden voor het eerst in het bedrijf investeerde.

Tans start per direct in haar nieuwe functie. Ties zal zich blijven richten op productinnovatie en Taco zal zich toeleggen op de wereldwijde bedrijfsstrategie van de scale-up.

‘Gillian is door de jaren heen een ongelooflijk waardevolle mentor geweest voor mij en Ties,’ zegt Taco Carlier. ‘De manier waarop we groeien is net zo belangrijk als hoe we ons product ontwikkelen.’

De broers e blijven eindverantwoordelijk en verwijzen naar de constructie zoals bij Facebook. Daar bepaalt oprichter en grootaandeelhouder Mark Zuckerberg de strategie, terwijl de dagelijkse leiding in handen is van Sheryl Sandberg.

Het FD suggereert dat groeipijn de beide oprichters dwingt de
dagelijkse leiding uit handen te geven. Door de snelle groei en problemen met de fietsen schreef VanMoof afgelopen jaar dieprode cijfers. Op een omzet van ruim 90 miljoen euro boekte het bedrijf in 2021 een verlies van circa 70 miljoen.

Na een verdrievoudiging van de omzet in 2020 heeft VanMoof haar servicenetwerk het afgelopen jaar uitgebreid tot meer dan locaties wereldwijd. De nieuwe S5 & A5 e-bikes die op 5 april werden gelanceerd zijn uitverkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond