Deel dit artikel
-

Giro 800800; site voor Mozambique

Ter ondersteuning van de nationale actie 'Help Slachtoffers Watersnood Mozambique', is inmiddels een speciale Internetsite live gegaan. De site helpmozambique biedt de mogelijkheid om geld te doneren aan de nationale actie voor Mozambique via Giro 800800 en geeft bovendien achtergrondinformatie over de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en haar projecten. Daarnaast zorgt een banneractie ervoor dat de site onder de aandacht van Internetgebruikers komt.

De Internetsite is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Samenwerkende Hulporganisaties en Twigger , die al eerder gezamenlijk een site hebben ontwikkeld voor giro 555 (de Nationale Actie Vluchtelingen Kosovo) en in augustus 1999 voor Giro 797 (de aardbeving in Turkije). Ter ondersteuning van de nationale actie 'Help Slachtoffers Watersnood Mozambique' is speciaal een Internet-site ontwikkeld, die wordt ondersteund door een banneractie op alle grote Internetsites in Nederland.

Door een samenwerking met Bibit , is het mogelijk om via www.helpmozambique.nl op acht verschillende manieren direct en veilig geld te doneren op het gironummer 800800. Daarnaast zijn er diverse links naar sites die achtergrondinformatie en up-to-date nieuws over de situatie in Mozambique geven.

De banneractie moet eveneens steun gaan geven aan de nationale hulpactie voor Mozambique. Zoveel mogelijk organisaties worden benaderd om een banner op hun site te plaatsen. Zonnet, Wish, de Telegraaf, Sonera Plaza, Wanadoo, DoubleClick, 24/7 Media, Macropolis, IEX, PCM Uitgevers (waaronder NRC en de Volkskrant), IDG, TMF, Radio 538 en Freeler zijn een paar van de grote organisaties die nu al hebben toegezegd om een banner te plaatsen, die de mensen oproept de slachtoffers in Mozambique te helpen. Via de site kunnen geïnteresseerden de banners bekijken en eventueel plaatsen op hun eigen site.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond