Deel dit artikel
-

Gites.nl koopt Gites.com

De Nederlandse online verhuurder van Franse vakantiehuisjes Gites.nl koopt het gelijknamige .com-domein om zich duidelijker op de buitenlandse markt te profileren.

Halverwege deze middag verdween de oude site die onder het .com-domein hing en werd vervangen door het Nederlandse aanbod.

Voor zijn activiteiten buiten het Nederlandse taalgebied gebruikte eigenaar Marijn Bom het .eu-domein. De nieuwe aankoop deed hij om de internationale uitstraling te verstevigen. Daarom gaat vanaf nu al het verkeer aan .eu naar .com.

Bom: “We verwachten makkelijker buitenlands bereik naar ons te trekken en bovendien een hogere conversie op ons huidige buitenlands bereik.”

Gites.com had organisch 11.000 bezoekers. Die genereerden samen zo’n dertigduizend pageviews. Ook gingen er veertig klanten van de Canadese oud-eigenaar van Gites.com mee naar de nieuwe eigenaar in Nederland. Die heeft nu drieduizend eigenaren van vierduizend vakantiehuisjes aan zich verbonden. Zij zijn vanmiddag over de overname geïnformeerd.

Over het overnamebedrag doet de ondernemer geen concrete uitspraak. “Het is geen wereldbedrag.”

Vooralsnog zullen Gites.nl en Gites.com naast elkaar bestaan. De een voor het Nederlandse verkeer, de ander voor het Duitse, Engelse en Franse. Mogelijk zal .nl-verkeer in de toekomst ooit opgaan in de .com-site.

Het bedrijf Gites is ook een van de 34 bedrijven die gisteren een klaagbrief aan de Europese Commissie stuurden vanwege Googles dreigende marktmacht met diens zoekmachine voor hotelkamers en vakantiehuisjes.

Foto: solylunafamilia (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond